KONKURRENCEHOLD

Bliv en del af Danmarks bedste dansefamilie!

Hvad er Planum Family?

Planum Family består af flere udvalgte konkurrencehold, som deltager til nationale og internationale konkurrencer. Det er et fællesskab bestående af dansere, der alle ønsker at tage deres talent til det højeste niveau. Netop dette er vi eksperter i at udvikle hos Planum Family og du er derfor i trygge, og ikke mindst professionelle, hænder hos os. På Planum Family fokuserer vi på den enkelte danser ved at udvikle, modne og styrke dem gennem forskellige stilarter og tiltag – på den måde kan alle vores talenter realisere deres fulde potentiale. Derfor kræver det engagement, modenhed og fokus for at være en del af Planum Family, men alt dette drives af netop dit brændende ønske om at udvikle dig og opnå så højt niveau som muligt.

 

Hvad får du som en del af et konkurrencehold?

At være på et konkurrencehold udfordrer dansernes evner og skubber deres grænser som performere. Når man danser på konkurrencehold, får man mulighed for at arbejde på nogle andre evner, end dem der trænes til åbne timer. Vores erfaring er af danserne rykker sig vanvittigt meget som individuelle dansere på et år i Planum Family, og samtidig også får venner for livet.

 

Undervisningen

Undervisningen er tilrettelagt således, at eleverne møder både faste undervisere og gæsteundervisere. Eleverne bliver undervist i forskellige danseteknikker med det formål at mestre og have kontrol over kroppens fysiske kunnen og at kunne udføre de stilarter, som indgår i deres konkurrencekoreografi. Dansernes fysiske grundform udfordret gennem kondition, styrke og smidighed, som er vigtigt for at kunne danse full out med overskud i 2 minutter non stop. Overordnet vil danserne i Planum Family opleve en gennemgribende undervisning med fokus på teknik, koreografi og udstråling.

På konkurrencehold hos Planum, er det forskelligt hvor ofte man træner. Under de enkelte hold, kan du se hvordan holdet træner – nogle træner hver uge, andre har færre men lange træningsweekender og andre midt imellem. Dansernes sociale kompetencer er vigtige egenskaber, da evnen til at kunne indgå i et fællesskab er noget af det, som kan skabe fundamentet for et stærkt, sjovt og banebrydende konkurrencehold – uanset hvor ofte der trænes.

 

Krav til danserne

Som en del af Planum Family skal du forvente at bruge minimum to timer ugentlige på træning med konkurrenceholdet – eller hvad der ellers er gældende for de enkelte hold. Derudover er det obligatorisk for elitedanserne at deltage i den årlige Trainingcamp, Elitecamp og øvrige elitesamlinger.

 

Hvert år indledes den nye dansesæson med en Trainingcamp for Planum Family, hvor deltagelse er obligatorisk. Træningslejren foregår to dage med overnatning på en lokation i Jylland, hvor holdene danser, spiser og sover sammen. Her får alle mulighed for at lære deres nye dansefamilie at kende gennem sociale aktiviteter, dans og en masser af hygge. Formålet med campen er at forberede hver danser på, hvad det indebærer at være en del af Planum Family. Til træningscampen vil der være samtaler, hvor træneren forventningsafstemmer med holdet, snakker om ambitionsniveau og sætter mål for den kommende dansesæson.

 

Der vil yderligere være en heldags Training Day i starten af det nye år inden konkurrencerne går igang.

 

Har du lyst til at danse konkurrence på højt niveau?

For at blive en del af et af vores konkurrencehold skal du først søge om optagelse og dernæst til en årlig audition, som oftest ligger i sommerperioden. I 2021 ligger audition d. 15. august i Aarhus og d. 8. august i Odense. Du kan søge om optagelse HER. For at give os de bedste forudsætninger for at danne et ordenligt indtryk af din person og dit ambitionsniveau, beder vi dig om forskellige informationer om dig selv og dine tanker om dans. Vi glæder os til at høre fra dig!

Overordnede forventninger til konkurrencedansere på Planum

For at forblive blandt de bedste hold i Danmark og skabe fremgang på holdene, har vi på Planum Family fastsat en række forventinger, som eleverne enten kan indfri på forhånd eller opnå gennem træning, passion og fællesskab på vores danseskole. Konkurrencedans på Planum er derfor ikke bare at komme til træning og lære en koreografi. Fællesskabet og ansvaret overfor hinanden er en forudsætning for, at de gode resultater kan vedligeholdes og udvikles. Vi forventer, at danserne fokuserer på hinandens styrker og derudfra danner et socialt, positivt og styrkende fællesskab. Vi samles om den fælles årsag til at vi alle er der: fordi vi elsker at danse!

 

Herunder finder du de grundlæggende forventninger til de elever, som gerne vil gå på elitehold. Forventningerne er afstemt ud fra tidligere erfaringer og er sat som pejlemærker til eleverne, så de ved hvad der forventes af dem den kommende sæson.

 

Form

For at få mest muligt ud af træningen og de profesionelle rammer, som Planum Family stiller til rådighed for alle danserne, er det bedst at have og vedligeholde en god grundform. Det betyder, at ens fysik og kondition skal være god. På den måde kan du bedst muligt følge med i den undervisning og de udfordringer, du kommer til at møde som elitedanser.

 

Mødepligt

Sammenholdet på Planum Family er vigtig og eleverne får de bedste oplevelser, hvis alle engagerer sig. Et hold er afhængig af hver enkelt danser, så derfor er der mødepligt til alle træninger, camps og konkurrencer. Studie- og eksamensforberedelser kan planlægges og anses ikke som valide afbudsgrunde, ligesom vi også forventer at private rejser ikke kolliderer med træningen. Hvis du dog af personlige og særlige grunde  bliver nødt til at udeblive fra en træning eller andet, skal du selvfølgelig kontakte din træner og forklare om situationen.

 

Forældreansvar

Er du så heldig, at dit barn under 18 år er passioneret danser? Så ved du også hvor vigtigt det er, at du som forældre følger med i udviklingen og støtter op omkring dit barns færden. På Planum Family spiller forældrene en central rolle, da I bidrager til et solidt fundament for skolens elever gennem jeres ansvar, hjælpsomhed og fællesskab. Jeres opbakning og støtte skaber grundlaget og mulighederne for store oplevelser hos børnene – så på forhånd TAK.

 

 

Deltagelse på et eller flere hold

Udover konkurrencetræningen foventes det, at man som elitedanser deltager på minimum to hold på øvet-niveau om ugen. Ved at tage andre og flere undervisningstimer kan du nemlig udvikle dit talent og derved vedligeholde det høje niveau, der kræves for at være en del af Planum Family. Desuden er det både sjovt og lærerigt at opleve nye dansestilarter hos en anden træner med sine venner fra holdet.

Dette gælder ikke for elever, der kommer langvejsfra. Der forventes dog deltagelse til workshops og andre Planum-aktiviteter samt anden tilsvarende ugentlig træning. Snak med os, hvis du er i tvivl.

Hvad indebærer en audition?

Afgørelse om optagelse på konkurrencehold besluttes af de tilknyttede trænere til en audition, der har form af en workshop. Den årlige audition finder typisk sted i løbet af sommeren. Til audition lærer alle tilmeldte en koreografi sammen og imens gælder det om at vise, at man er seriøs i undervisningssituationer, målrettet og ikke mindst, at man elsker at danse! Derefter kommer man ind i mindre grupper, så trænerne kan se, hvordan man passer sammen med andre og deres dansestil.
Man får typisk svar på om man tilbydes en plads på et hold, inden man går hjem fra audition.

 

På Planum ved vi, at en audition-dag er fyldt med nervøsitet og spænding. Derfor har vi medlemmer fra Planum Family på stedet til at sørge for, at alle får en god og sund danseoplevelse. Inden audition-start kan danserne også selv forberede sig, ved at kende til nogle af de kriterier, som elitedansere udtages på baggrund af. Følgende egenskaber er centrale til audition:

 

1. Danseniveau – træneren kigger på danserens tekniske kunnen.

2. Udtrykudstråling og evne til at “brænde igennem” – træneren kigger på om danseren fanger opmærksomhed og viser personlighed i sine bevægelser.

3. Motivation & vilje – træneren lægger mærke til om danseren har engagement, høj træningsmoral og positiv indstilling, så man ikke lader sig ikke slå ud af udfordringer.

4. Fysisk grundform – træneren kigger på danserens kondition, styrke, smidighed.

 

I 2021 finder audition sted d. 15. august i Aarhus og d. 8. august i Odense. 

 

God forbederelse, vi glæder os til at se dig. Tryk her og send os allerede din ansøgning i dag!

Tilmelding til Eliteskolen/konkurrencehold

Tilmelding for elitedansere åbner HER d. 1. juli og skal ske inden d. 10. august. Prisen for hvert enkelt elite-/konkurrencehold er forskellig og oplyses til den enkelte dansere. Prisen dækker træning, trænerudgifter (transport, coaching) og konkurrencegebyr til nationale turneringer. Hvis du tilbydes en plads på et hold, modtager du alle informationer om datoer, udgifter og lign., og kan se det igennem inden, at du siger endeligt ja til din plads.

 

Hvordan tilmelder man sig andre hold?

Prisen for at være en del af Planum Family inkluderer adgang til forskellige åbne hold på Planum.

Hvis du ikke er sikker på hvilke hold, som passer til dig, kan du prøve dem af GRATIS i prøveugen. Du kan prøve alle de hold, som du vil – du skal bare huske tilmelde dig inden prøveugen, da der er begrænsede pladser – kig under events på Klubmodul for at se, om tilmeldingen til prøveugen er åben.

Eliteskolen har både faste og assisterende koreografer og trænere, som alle har erfaring med elitehold. Underviserne har selv danset på elitehold i mange år og ved, hvad der skal til for at skabe resultater. Som danser får man varetaget sin undervisning af kvalificerede og top motiverede trænere, der udgør nogle af Danmarks mest vindende koreografer. Tjek Planum Family’s trænerteam ud her:

 

1. Andrea Kjær (koreograf og træner) 

2. Toby Deedaran (koreograf)

3. Sabina Pedersen (koreograf og træner)

3. Lukas Halberg (Koreograf og træner)

4. Julie Hasselstrøm (assisterende koreograf og træner)

5. Sofie Græsdal (assisterende træner)

6. Josefine Krogsager (assisterende koreograf og træner)

I sæsonen 21/22 har vi følgende hold på Planum – der er ledige pladser på alle hold, og åben audition d. 15. august. Audition kan du læse om, ved at klikke her!

Serenity

Voksen smallcrew med Andrea Kjær som koreograf. Holdet har sat standarden til de danske konkurrencer i flere år, og er kendt for altid at komme med noget nyt og banebrydende. Der er få ledige pladser på holdet, og du skal være fyldt 18 for at være med⚡️
Holdet har ikke faste ugentlige træninger, men i stedet intensive weekender, hvor vi træner mange timer i streg. Det sætter store krav til det individuelle arbejde, men giver også meget frihed i dagligdagen.

 

Superior

Superior er et junior smallcrew, som har eksisteret i et år. De har haft Jonas Sterheim fra Zignation som koreograf og Andrea Kjær som træner. Holdet danser ægte hip hop, og er for dig, der gerne vil rykke dig og blive bedre til hip hop. Holdet træner som udgangspunkt hver uge.

FAM

Et nyt megacrew på Planum med en masse dansere, du sikkert allerede kender! FAM står selvfølgelig for family, og det beskriver virkelig grundlaget holdet er opstået på!🖤 FAM er for de dygtigste junior- og voksendansere, som er klar til selv at tage ansvar for deres træning, at arbejde hårdt, og at have det mega fedt!! I spidsen for choreo står selvfølgelig master mind Andrea Kjær⚡️⚡️

Holdet træner hver 2. tirsdag i 2,5 time, og der er derfor ikke ugentlig træning som det ellers er normalt for elitehold. Vi stiller op til konkurrencer som megacrew i voksenkategorien.

Neurosis Cartel (Odense)

Neurosis er et junior crew, som træner i Odense under Lukas Halberg. Holdet har eksisteret i et år, og udmærket sig ved at komme med en anderledes vibe, end vi er vant til fra konkurrencer. De har et stærkt sammenhold og optages du på Neurosis, bliver du en del af et engageret, hårdtarbejdende hold.

Feel like dancing? You came to the right place!