ANDREA KJÆR

Jeg hedder Andrea og er underviser i Aarhus. Derudover er jeg træner og koreograf for flere af holdene på Planum Family, I AM x SERENITY og G.R.I.P.

Jeg danser, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg danser konstant i mit hoved, finder på nye trin og laver rytmer – og hvis jeg ikke fik det ud, er jeg ret sikker på, at jeg ville blive skør! Dans giver mig SÅ meget glæde. Her kan jeg være kreativ, føle mig selvsikker og slå hjernen helt fra, hvis det er det jeg har brug for! Jeg ELSKER at undervise, og jeg vil hundrede gange hellere undervise, end jeg vil stå på en scene. Jeg underviser, fordi jeg føler, jeg har en masse at give. Det bedste er, når man kan se, at ens elever udvikler sig. Derudover er det altafgørende for mig, at det er sjovt at danse!

Jeg startede til Show Dance som helt lille, efter at have afprøvet samtlige andre sportsgrene uden succes. Jeg kommer fra Thisted, hvor der ikke var meget dans, og derfor begyndte jeg selv at undervise. Jeg underviste hvor end, der var en sal og nogle, som ville danse med mig! I 2012 begyndte jeg at danse på Planum.

Jeg har altid elsket Dancehall og dyrket alt, der har en ”Hip Hop-feel”. Jeg er generelt nysgerrig på forskellige stilarter, og jeg elsker at dygtiggøre mig inden for nye genre. Det gør mig glad at tage svære timer, hvor jeg udfordrer mig selv – og det rører mig i virkeligheden ikke, om jeg ser nice ud eller ej, når jeg danser. Jeg gør det ikke for ”The Gram” – tro det eller ej! Jeg mener, det er vigtigt at kunne kende de mange stilarter fra hinanden, men jeg synes samtidig, at det er spændende, når man blander og gør dans til en personlig stil.

Jeg har været en del af Planum Teamet siden 2015. Planum har givet mig plads og udfordret mig, og derved virkelig været en kæmpe stor del af min udvikling. Jeg er enormt taknemmelig over at være en del af et team, hvor der er højt til loftet og hvor alle er imødekommende og pisse seje!

“Do it with passion or not at all” – det gælder både som danser og som underviser, og jeg minder mig selv om det hele tiden.