Holdbeskrivelse

Planum tilbyder de fedeste dansehold og en atmosfære præget af positiv energi!

På Planum, har vores undervisere masser af plads til personlig udtryk og vores undervisning er sammensat af mange forskellige stilarter. Vi underviser vi i populære urban stilarter som hip hop, New style, LA style, Commercial, House, Dancehall, Contemporary, Pop med mere. Undervisningen i de forskellige stilarter vil blive formet af instruktørens syn på stil og smag, men de fleste vil indeholde grundtrin, former og teknikker, og der vil være fokus på både freestyle og koreografi. Musikken i undervisningen vil spænde fra hip hop, Rap, funk, R’n’b, house, pop, soul, afhængigt af hvilken vej instruktøren ønsker at gå.

LA style er en lækker og populær dansestil med masser af attitude og fokus på flow og lyrik. Stilene henter inspiration fra mange forskellige stilarter og er baseret på koreografi og præsentation. Stilene kan opleves i musikvideoer med Beyonce, Justin Timberlake, Chris Brown og Usher. Der hentes inspiration fra old school hip hop og blander med nye tendenser. LA style er rytmisk og der lægges vægt på musikalitet. Stilen kan spores tilbage til Los Angeles, hvor den kommercielle hip hop dans er størst. Koreografierne er derfor inspireret af de nyeste og hotteste lærere fra LA.

Girlystyle er en dansestil med sensuelle bevægelser som hovedsageligt danses til R’n’b, hip hop og pop musik. Girlystyle er nem at følge og inspireret af artister som Beyonce, Jennifer Lopez, Shakira med flere. Der er meget fokus på det feminine udtryk og timen fusionerer bevægelser både fra hip hop, jazz, funk, dancehall og waacking. Timen er egnet til dig, der gerne vil lære at danse girly og bevæge sig til en masse gode rytmer med gang i den. Feel sexy!

Pop Girly er som girlystyle en stil med fokus på det feminine udtryk. Der spilles hovedsageligt mainstream sange fra nogle af de største pop stjerner. Stilen henter inspiration og bevægelser fra artister som Beyonce, Ciara, Rihanna mfl.

Hip Hop Kidz er det ultimative hold for dit barn at udtrykke sin kreativitet på. Det er en af de sjoveste og mest sveddryppende dansestil, der findes. Her får dit barn bevæget sig til en masse gode rytmer med gang i den. Underviseren bygger holdet op stille og roligt med små serier af hip hop dansetrin, der kombineres og gentages, og før man ved det, har børnene bygget ind i en super cool koreografi. Timen er effektiv og energisk, hvilket efterlader dit barn glad og motiveret. Træningen indledes altid med en grundig opvarmning.

Niveau 1-2

Niveau 2-3

Contemporary er en ekspressiv og dynamisk danseform, hvor kroppens frie bevægelsesmuligheder er i fokus. Genren udspringer af Modern dance, Jazz og klassisk ballet og giver danseren mulighed for at bevæge sig alsidigt, individuelt og med bevægelser, der flyder organisk ind og ud af hinanden.

Urban Commercial er en fri stil, der ligger meget tæt på LA Style – lidt blæret og hurtig med fokus på flow og lyrik. Stilen kombinerer oldschool hip hop med nyeste tendenser og er derfor konstant i udvikling. I musikvideoer med artister som Chris Brown, Usher, Jason Derulo og i dansefilm som Step Up, kan man opleve stilen. Der er power på med hurtige trin og bevægelser til de nyeste og oldschool hip hop hits. Hvis du ønsker at mærke og føle hvordan det er at danse bag en stor kunstner, er Urban Commercial lige noget for dig.

Ghetto Style er hård og en rå stil med masser attitude og med musikalitet, styrke og kontrol i fokus. Holdet er perfekt til dig, der gerne vil kombinere oldschool hip hop med nye tendenser. Stilen ligger meget tæt på LA Style og Commercial Hip Hop

Performance Company er et hold, der kombinerer showdance, hip hop og performance og er egnet til unge og voksne med danseerfaring, der ønsker at udvide deres trinsprog og udtryk og være en del af et hold, der arbejder målrettet for at udvikle sig. Performance Company er en del af Planum Family. Du kan læse mere om Performance Company og audition HER

Pop Commercial stilen er inspireret af det nyeste kommerciel musik fra MTV. Det er en danseform med koreografier som er bygget op efter hvordan man danser i musikvideoer og for artister. Pop Commercial er en spændende og lækker stil, der henter elementer fra forskellige stilarter. Musikken kan være alt fra pop, poprock til Rn`B og Hip Hop.

Heels er et hold med fokus på at danse i hæle og på den feminine vibe og ekspression. Underviserne henter inspiration og trin fra stilarter som pop, jazz, grooves, wacking, dancehall og hip hop.  Dette er det bedste hold til at arbejde på din fierceness og komme i kontakt med din indre diva på dansegulvet.

Vores begynder hip hop dansehold for unge og voksne er for alle (både kvinder og mænd) , som er vilde med funk og hip hop. På holdet får man bevæget sig til en masse gode rytmer, samtidig med at man har det sjovt og får sved på panden. Der er ingen svær koreografi og underviseren bygger timen stille og roligt op med små serier af dansetrin, der kombineres og gentages. På vores hold, får du mulighed for at dyrke motion på en anderledes måde  med andre ligesom dig selv. Og du vil gennem dansen opnå en højere grad af fleksibilitet, balance, koordination og ikke mindst komme i godt humør. De mange bevægelser er lig med stor forbrænding og du vil opleve en bedre kondition og få mere energi. Timen er effektiv og nem at følge, hvilket efterlader dig glad, motiveret og fuld af vitalitet.

New Style et hold med stærk fokus på musikforståelse, performance og tekniske færdigheder. Vi arbejder med teknik og fordyber os i musikken. På dette hold opnår du en bedre og ‘clean’ kropkontrol og du lærer nye måder at åbne dine bevægelser på. Den teknik du opnår på dette hold er essentiel for din udvikling – ligegyldig hvilken stil, der tiltaler dig mest, vil dette hold udvide dit trinsprog.

Vi lærer dit barn at danse via forskellige kreative bevægelser og leg, som udvikler barnets selvtillid og selvværd. Vi lærer børnene om ballettens positioner, jazzens tempo, den moderne dansens udtryk og de seje moves fra hip hop som er med til at styrke deres fysiske og motoriske evner, indlæring, stabilitet, koordination og rytmesans, der vil have en positiv indflydelse på dem.

House er ligesom Hip Hop en fusionsstil. Der er tale om en clubdans, som opstod i Chicago og New York i USA. House er inspireret af ældre dansestilarter som bl.a. Lindy Hop, afrikansk dans, Capoeira, Step og Jazz, Salsa men street- og clubdanse har altid været frie og innovative, og derfor er listen endnu længere. Kort sagt kan Housedance beskrives som flydende med hurtigt footwork.

Dette begynder hold er egnet til teens og unge, der vil komme i gang med at lære hip hop og har ingen til meget lidt erfaring med dans. Timen introducerer dig til simple og grundlæggende bevægelser og teknik i et langsomt tempo. Det anbefales, at holdet kombineres med et andet hold for at udfordre sig selv.

På disse hold introducerer vi børnene til lette og sjove hip hop koreografier. Her får dit barn bevæget sig til en masse gode rytmer med gang i den. Instruktøreren bygger holdet op stille og roligt med små serier af hip hop dansetrin, der kombineres og gentages, og før man ved det, har børnene bygget ind i en super cool koreografi. På Star Minions, danser børnene til kendte sange fra Børne MGP og andre danske sange, som børnene har hørt derhjemme. Vi lægger vægt på at børnene lærer at danse og samtidig får en sej oplevelse og bruger en masse energi.Vi gør os umage i at fylde alle børn med positiv energi og give dem en masse danseglæde.

Dancehall er en sexet og udtryksfuld dansestil, der har rødder i jamaicansk dansekultur, hip hop og reggae. Musikken er iørefaldende og lader dig løsne op. Bevægelserne er bløde og groovy og man arbejder meget med arme og hofte.

Jazz er en stilart med energi og rytme. I jazz tages der i høj grad udgangspunkt i ballettens teknik, men ofte med parallelle fødder i stedet for udadroterede, samt plié i stedet for relevé. Der arbejdes med isolationer, hurtige trin, drejninger, høje ben, spring og udstråling.
Påklædning: Vi anbefaler stramsiddende tøj og opsat hår. Under opvarmningen anbefaler vi bare fødder. Over gulv og til koreografi anbefaler vi bare fødder eller jazzsko.

Ballet danner det tekniske grundlag for mange genrer inden for dans, og er en fantastisk grundsten i hvilken som helst dansetræning. Fra Jazz til Hip-hop og fra Modern til Krump, så refererer alt dans tilbage til ballet og ballettens termer. En balletklasse starter med stangskole, og fortsætter derefter med centerarbejde. I ballet arbejdes, der altid udadroteret, og fokus ligger i høj grad på kroppens styrke, smidighed og balance.
Påklædning: Tætsiddende tøj, opsat hår og sokker eller bløde balletsko (ingen tåspidssko).

Showdance er en blanding af mange forskellige stilarter som. f.eks funk, hip hop og disco med masser af rytmer og energi. Børnene får pulsen op og lære at udtrykke forskellige følelser gennem dans. I undervisningen lære man de nyeste danse til det nyeste musik. efter underviserens smag og stil.

Waacking hold for alle let øvede/øvede teens, unge og voksne. Waacking er en klubdans, som brød frem i 70′erne. Det er en dansestil, der opstod i klubmiljøet i L.A. Waacking er idag populært og i stærk udvikling. Det er en freestylebaseret klubdans på linie med Locking og Popping. Primært udføres det til diskomusik. Waacking er en dramatisk udtryksform, der tillader en at skabe en karakter, som kan udtrykke alt fra femininitet, maskulinitet, aggressioner eller bare være en diva. Det er lige meget, så længe man bare tillader sig selv at være den karakter og river sig løs til musikken.

Breakdance hold for alle, der gerne vil komme i gang med denne akrobatiske stilart! Er du vild med at lave akrobatiske bevægelser og ‘freezes’ på gulvet, er B-Boying/B-Girling/Break lige noget for dig! Bevægelsesordbogen indenfor ‘break’ i dag er meget kompleks. Stilen indeholder top- og uprock, footwork og power-moves.

Urban Fusion er en stil med frie rammer, der ligger meget tæt på Commercial Hip Hop, Urban Commercial og LA Style – Fokus er på expression og performance. I musikvideoer med artister som Chris Brown, Usher, Jason Derulo og i dansefilm som Step Up, kan man opleve stilen. Der er power på med hurtige trin og bevægelser til de nyeste og oldschool hip hop hits.

Ladystyle er et begynderhold for unge og voksne (+18) med fokus på den feminine vibe og ekspression. Underviseren henter inspiration og trin fra stilarter som pop, jazz, grooves, dancehall og hip hop. Der arbejdes med nemme koreografier, som alke kan være med til. På dette hold kommer du i kontakt med din indre diva på dansegulvet.

I AM x Squad fokuserer på kvindelighed og feminitet i dans, og er derfor kun for piger som er fyldt 16 år. Danserne udvælges igennem særlig auditions, Female Vibes Intensives. Der danses både med og uden heels, men power, seksualitet og teknik er gennemgående i projektet. Der arbejdes mod at skabe shows, som bland andet kan bruges i klubmiljøet, og I AM er tæt knyttet til The Urban Company – et eventbureau under Planum. Læs mere om I AM og audition HER

Girl Commercial er nn sensuel dansestil med fokus på female expression og performance. Stilen indeholder og henter inspiration fra dancehall, hip hop og jazz. Der danses til de nyeste hits og oldschool hits. Du vil blive udfordret og lære at danse som pop divaerne Rihanna, Beyonce, Ciara og Britney.

Commercial Hip Hop er en stil med frie rammer, der ligger meget tæt på LA og New Style – Fokus er på expression og performance. Du lærer at danse og performe som danserne, der danser for artister og i musikvideoerne. Hvis du ønsker at mærke og føle hvordan det er at danse bag en stor kunstner, er dette hold lige noget for dig.

Har du spørgsmål til dit hold, så hold dig ikke tilbage med at spørge din underviser.

Join our dance club now and do something good for your body and soul!

PROGRAM!